Nieuwbouwproject hartje Gent, duurzaam en groen leven heruitgevonden

nieuwe-molens-logo.svg

30 November -1

INTERNATIONAAL CONGRES VAN GASFABRIEKEN

INTERNATIONAAL CONGRES VAN GASFABRIEKEN

 

Tijdens dit congres ontmoeten verschillende nationaliteiten elkaar over alles wat voormalige gasfabrieken aangaat.

Van 8 tot 10 november vond het zesde ‘International Symposium and Exhibition on the Redevelopment of Manufactured Gas Plant Sites’ (MGP 2015) plaats in Gent. Het werd een boeiende ontmoeting tussen verschillende landen over alles wat voormalige gasfabrieken aangaat.

 

De workshops op 9 november waren opgebouwd rond vier thema’s: bodem en gezondheid, bodem en economie, bodem en leefomgeving, bodem en innovatie. Deelnemers konden zo een grondig inzicht verwerven in de ondergrond van gassites. De mix van verschillende nationaliteiten en werkervaring stond garant voor boeiende gesprekken.

 

Op 10 november kwam het beleid rond bodemverontreiniging van voormalige gassites in vier landen/regio’s aan bod. Eandis en zijn overzeese tegenhanger uit het Verenigd Koninkrijk, The National Grid, kwamen ook uitleggen hoe ze hun saneringsplicht van MGP-sites vervullen. Het slotdebat handelde over samenwerking of confrontatie tussen de overheid en eigenaars van gassites. Het debat werd in goede banen geleid door Dominique Darmendrail, de secretaris-generaal van het Common Forum on Contaminated Land in Europa.

 

Het driedaagse symposium eindigde met een terreinbezoek aan de Tondelier-site in Gent. Tondelier toont hoe een blackfield wordt herontwikkeld tot een woonomgeving voor jong en oud, met een knipoog naar het verleden, want de gasklokken en een aantal waardevolle oude gebouwen worden geïntegreerd in het woonproject.

 

Lees meer over het congres.

 

Bron: VMx

ONTDEK HET VOLLEDIGE AANBOD
WONINGEN EN APPARTEMENTEN